ANNONSE

Elektrokonvertering Fauske

Elektrokonvertering er en god behandling dersom du har såkalt paroksystisk atrieflimmer, det vil si anfall av hjerteflimmer som kommer og går. Behandlingen kan da gjennopprette din normale hjerterytme.

Elektrokonvertering
Illustrasjon: Elektrokonvertering
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Elektrokonvertering»

Ingen informasjon tilgjengelig...

Hvordan foregår behandling med elektrokonvertering?

Planlagt elektrokonvertering gjøres først og fremst ved rytmeforstyrrelser atrieflimmer og atrieflutter, rytmeforstyrrelser som på folkemunne ofte kalles for hjerteflimmer.

Under behandlingen gis det elektriske støt mot brystveggen din. De elektriske støtene påvirker hjertets rytmeregulering og gjør at din normale hjerterytmen gjenopprettes. Behandlingen gjøres i lett narkose, det vil si at du sover. I noen tilfeller er det også nødvendig med medisiner i tillegg til de elektriske støtene for å bryte den unormale hjerterytmen og oppnå normal hjerterytme.

Behandlingen gjøres oftest poliklinisk, det vil si at du kan reise hjem samme dag.

Sjekk pris og ventetid for konsultasjon hos hjertelege

Vil elektrokonverteringen fjerne den unormale hjerterytmen?

Effekten av elektrokonvertering er gjerne svært god på kort sikt, faktisk blir over 90 % av dem som behandles kvitt rytmeforstyrrelsen og oppnår normal hjerterytme under behandlingen. Dessverre er det derimot mange som vil få tilbakefall av hjerteflimmer innen de første 2 ukene etter behandlingen.

Risikoen for tilbakefall av hjerteflimmer er større hos personer som har søvnapne, som er overvektige eller som har høyt blodtrykk - god behandling av disse tilstandene er derfor viktig får å redusere sjansene for tilbakefall.

Komplikasjoner ved elektrokonvertering

Strømstøtet som gis i forbindelse med elektrokonverteringen kan gi en lettgradig hudforbrenning på brystet hvor støtet settes, men denne hudforbrenningen går tilbake etter 1-2 dager. I sjeldne tilfeller kan mer alvorlige komplikasjoner oppstå slik som hjerneslag (hjerneinfarkt). For å redusere risikoen for hjerneslag er det derfor nødvendig med god blodfortynnende behandling før, undre og etter behandlingen.

ANNONSE