ANNONSE

Kinesiotape Bærum

Kinesiotape benyttes ved en rekke idrettsskader og ulike former for muskelsmerter.

Behandlingen er en videreutvikling av sportstape utviklet i Japan på 1970 tallet.

Hensikten med kinesiotape er å bedre leddsansen, sirkulasjon og lymfedrenasje i området den brukes. Slik ønsker man å oppnå raskere tilheling og bedre fuksjon i muskulatur og leddet som behandles.

Kinesiotape
Illustrasjon: Kinesiotape
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Kinesiotape»

Ønsket effekt av kinesiotape

Kinesiotape har til hensikt å bedre funksjonen og redusere smerter i muskulatur og ledd som behandles, dette oppnås gjennom en rekke ulike mekanismer. En av teoriene bak kinesiotape er at tapen stimulerer mekanoreseptorer i huden som senser bevegelse og posisjon i leddet, og dermed bedrer leddsans og ballanse i området som behandles. I tillegg mener man at tapen kan bedre blodsirkulasjonen og lymfedranasjen.

Behandlingen har til hensikt å:

  • hemme muskelgrupper med for stor aktivitet
  • aktivere muskelgrupper med for lav aktivitet
  • bedre blodsirkulasjon og lymfedrenasje
  • øke leddsansen
  • gi støttefunksjon for ledd

Hvordan foregår behandlingen med kinesiotape?

Kinesiotape benyttes ved en rekke tilstander i muskel og skjelettskade, men aller mest på idrettsskader og til å forebygge overbelastning hos idrettsutøvere. Tapen gir ikke noe ubehag eller bivirkninger, og brukes gjerne 24 timer til 4-5 døgn i hver behandlingsrunde. Kinesiotape er ikke ment å fungere som en passiv behandlingsform, men er derimot ment å fungere ved at du aktivt benytter muskulatur og ledd i behandlingsprosessen.

Terapeuten legger på tapen i området som skal behandles. Selveta tapingen kan utføres på flere måter, en av de mest anvendte teknikkene er såkalt "muskelteknikk". Ved denne tapemetoden setter terapeuten først huden i maksimalt strekk før man legger på tapen. Når huden så slappes av og gjenvinner sin naturlige strekk vil det dannes rynker (konvulsjoner) i tapen. Disse rynkene er ment å løfte huden og påvirke trykkforhold i lymfesystemet og celler/nerver under huden og skal slik kunne bedre lymfedrenasjen.

Kinesiotape kombineres med andre behandlingsformer

Kinesiotape hos fysioterapeut og kiropraktor er sjelden den eneste behandlingen terapeuten benytter for å tilhele skaden eller plagene dine, behandlingen kombineres derimot ofte med en eller flere andre behandlingsformer i tillegg til aktiv opptrening.

Kinesiotape er en relativt ny behandlingsform i Norge

Kinesiotape eller kinesiologitape er en tape utviklet av kiropraktoren Kenso Kase tidlig på 1970 tallet. Kinesiotape utviklet seg opprinngelig fra vanlig sportstape, men Kase hadde til hensikt å videreutvikle sportstabehehandlingen. Metoden ble først brukt innen rehabilitering i Japan, ble introdusert i USA i 1995 og kom til Norge først i 2006.

Kinesiotape skiller seg fra vanlig sportstape ved at den er tynnere og mer elastsisk. Dette gjør at området i kroppen som er tapet fremdeles kan ha fulle bevegelsesutslag og det utøves ingen begrensninger på sirkulasjonen i området. Dette gjør at behandlingen ikke har noen hemmende effekt på utøvelse av fysisk aktivitet.

(Tjenester / behandlinger)
ANNONSE