Voksing Sør-Odal
Voksing er en kosmetisk hårfjerningsmetode som de siste årene har blitt svært populær. Voksing gjør at du ikke trenger å fjerne hårene mer enn hver 4.-6. uke, i tillegg etterlater behandlingen huden glatt og myk.
De fleste går til profesjonelle klinikker, dette sikrer best mulig resultat og gir lavere risiko for bivirkninger.
- OVERSIKT
- HJEMME ELLER SALONG
- FORBEREDELSER
- HVORDAN
- ETTER BEHANDLINGEN
- SMERTEFULLT?
- BIVIRKNINGER
- VARIGHET
- VELG BEHANDLING
- OVERSIKT
- HJEMME ELLER SALONG
- FORBEREDELSER
- HVORDAN
- ETTER BEHANDLINGEN
- SMERTEFULLT?
- BIVIRKNINGER
- VARIGHET
- VELG BEHANDLING
Sjekk priser og ventetider innen «Voksing»
Ingen informasjon tilgjengelig...
Hva er voksing?
Voksing er en populær og effektiv skjønnhetsbehandling og hårfjerningsmetode. Metoden har vært benyttet i lang tid, men har tiltatt i popularitet de seneste årene som følge av trendsetting fra Hollywood og skjønnhetsindustrien.
Hårfjerning med voksing er på mange måter en delvis permanent hårfjerningsmetode. Hårene bruker betydelig lengre tid på å vokse ut igjen enn dersom du fjerner dem med barbering. I tillegg vil antallet hår som faktisk vokser tilbake reduseres for hver gang du vokser deg, mange opplever derfor betydelig reduksjon i hårvekst etter ett til flere år med voksing.
Behandlingen kan utføres hjemme eller på profesjonelle salonger. Dersom du ikke har erfaring med voksing, og spesielt dersom du vurderer behandling av spesielt sårbare områder som bikini voksing eller brasiliansk voksing, kan det være lurt å gå til profesjonelle.
Vanlige områder å behandle er bikiniområdet, legger, lår, rygg, skuldre og bryst. Men i prinsippet kan alle hårbelagte områder på kroppen behandles med denne metoden!
Bør du utføre voksing hjemme eller på profesjonell klinikk?
Voksing er en ufarlig hårfjerningsmetode som du kan lære deg å gjøre hjemme. For å få et godt resultat, og for å redusere risikoen for bivirkninger som sår hud, inngrodde hår og infeksjon, kan det likevel være lurt at du utfører i alle fall den første behandlingen hos noen som har god kjennskap til metoden.
Stadig flere klinikker i Norge tilbyr hårfjerning med voks. De aller fleste av disse har profesjonelle hudpleiere med lang erfaring og god kunnskap om behandlingen, dette sikrer best mulig resultat og reduserer samtidig risikoen for bivirkninger. Spesielt kan det være lurt å utføre voksingen hos profesjonelle dersom du vurderer voksing av bikinilinjen eller brasiliansk voksing.
Hvilke forberedelser bør du ta før du vokser deg?
Det er ikke spesielt lurt å droppe tilfeldig innom en salong for voksing, helt uten at du har forberedt deg. Dersom du vurderer hårfjerning med voksing anbefales det at du i forkant gjennomfører følgende forberedelser:
- Spar håret som skal vokses. For at voksen skal få feste må håret ha en viss lengde, vanligvis minst ca. 5 mm til 1 cm. I praksis bør du la være å barbere deg i alle fall de siste par ukene før behandlingen.
- Det er lurt å vaske huden samme dag som du skal vokse deg. Dette sikrer at huden er renest mulig og reduserer risikoen for at det oppstår infeksjon etter behandlingen. Man anbefaler derimot ikke at du skrubber huden behandlingsdagen, siden dette skaper en viss irritasjon og kan gjøre behandlingen mer ubehagelig.
- Skrubb huden et par dager før behandlingen. En eksfolierende behandling vil fjerne døde hudceller og redusere sjansene for at det oppstår inngrodde hår etter voksingen.
- Det kan være lurt å unngå voksing like rundt menstruasjonen. Dette er ikke noe absolutt krav, men mange opplever huden som mer sensitiv og dermed voksingen som mer ubehagelig akkurat rundt menstruasjonen.
- Finn en profesjonell og god salong! Gjør research på forhånd slik at du finner en klinikk som har god erfaring, bra hygiene og godt omdømme.
Hvordan foregår behandlingen?
Når du kommer inn på salongen blir du mottatt av terapeuten som skal utføre voksingen, vanligvis en hudpleier. Du blir så bedt om å ta av klærne, avhengig av hvilke område(r) du skal behandle. Dersom du skal vokse bikinilinjen, holder det at du tar av buksen. Dersom du skal få utført brasiliansk voksing, må du i tillegg ta av trusen.
Før voksingen starter får du vanligvis utdelt en klut til å vaske huden. Dette sikrer at flest mulig bakterier fra huden er fjernet, og reduserer risikoen for irritasjon og infeksjon etter behandlingen.
Enkelte klinikker anbefaler at du tar smertestillende tabletter som ibux eller paracet før behandlingen. Disse må i så fall tas minst 30 minutter i forkant for at de skal ha god effekt. Andre klinikker tilbyr deg bedøvende kremer eller spray som smøres på like før voksingen. Dette reduserer ubehaget når hårene rives ut av hårroten.
Nå er du klar for å starte voksingen. Sammen med terapeuten blir du enig om hvor stort område som skal behandles, og hvor mye hår du eventuelt vil ha igjen. Selve behandlingen tar alt fra ca. 15 minutter til over 1 time, mest avhengig av hvor stort område som skal vokses, din hårtype og hårtetthet.
Etter voksingen vil huden smøres med oljer som fjerner gjenværende voksrester. Evetuelle gjenværende hår fjernes vanligvis med pinsett.
Etter behandlingen
For å unngå ubehag eller bivirkninger etter voksing er det lurt å ta enkelte forhåndsregler:
- Ikke bruk tettsittende klær første dagen. Friksjon og økt fuktighet som følge av tettsittende klær kan irritere huden og gi økt ubehag det første døgnet etter behandlingen. Det anbefales derfor at du bruker løst og behagelig tøy i denne perioden.
- Ikke dusj eller tren de første 24 timene. Trening og dusjing kan irritere og tørke ut huden, noe som kan gi økt ubehag i det behandlede området.
- Ikke ha sex det første døgnet. Sex kan i likhet med trening og tette klær skape friksjon og irritasjon i huden.
- Prøv å ønngå å ta på eller klø på huden etter behandlingen. Huden er ekstra sårbar de første 1-2 døgnene og kan derfor lettere bli infisert av bakterier som du har på hendene eller under neglene dine.
- Unngå solen de første dagene etter voksing. Huden er sårbar i denne perioden bør du beskytte huden mot ultrafiolett stråling (sol og solarium).
- Smør på beroligende kremer eller oljer slik som Aloe vera. Dette øker hygienen og demper samtidig irritasjon og kløe, og gjør det lettere for deg å unngå å klø deg selv med fingrene.
- Peeling / skrubbing 1-2 ganger i uken. Som før voksing anbefales peeling 1-2 ganger i uken etter behandlingen, inntil hårene er synlige igjen. Peelingen er en småkornet dusjgel som polerer huden og fjerner døde hudceller. Behandlingen motvirker dermed utviklingen av inngrodde hår. Du bør derimot vente minst 48 timer før huden er klar for denne behandlingen.
Er voksing vondt?
De aller fleste tolererer hårfjerning med voks godt. Det er likevel ikke til å stikke under en stol at mange opplever et kortvarig ubehag akkurat i det hårene rives ut av hårroten. Spesielt gjelder dette på sensitive hudområder slik som omkring kjønnsorganene og nederst på leggene.
De gode nyhetene er at voksing gjør mindre og mindre vondt for hver gang. Dette skyldes at antallet hår som vokser ut igjen reduseres, i tillegg til at de blir lettere å fjerne. Dersom du går til voksing reglemessig (ca. en gang i måneden) vil behandlingen derfor etterhvert bli relativt lett å gjennomføre.
Dersom du har sensitiv hud, eller er engstelig for at voksingen vil gjøre veldig vondt, kan ubehaget reduseres ved hjelp av smertestillende. Enkelte klinikker anbefaler at du tar en smertestillende tablett (som Ibux eller Paracet) 30 minutter før behandlingen. Noen klinikker tilbyr faktisk også smertedempende kremer eller oljer som smøres på før behandlingen. Et eksempel på en slik er Emla krem.
Bivirkninger av voksing
Selv om voksing er en trygg og ufarlig behandling kan det forekomme bivirkninger. Blant de vanligste bivirkningene er:
- Det er vanlig med rødhet i huden som er behandlet de første timene til par dagene etter voksingen. Graden og varigheten av rødheten varierer avhengig av hvor sensitiv hud du har og av ferdighetene til terapeuten. Du kan også redusere denne irritasjonen ved å smøre på lindrende kremer som Aloe Vera.
- Voksing øker risikoen for at det oppstår såkalte inngrodde hår, det vil si hår som vokser innover i huden i stede for utover som normalt. Du kan redusere sjansen for dette ved å gjennomføre peeling før og etter voksingen (se over).
- Noen dager etter voksingen er det vanlig at det kan utvikle seg et utslett i form av små kviser i huden. Disse små kvisene er i realiteten en lettgradig hårsekkbetennelse. Dersom du er nøye med å bruke betennelsesdempende kremer etter behandlingen, blir gjerne utslettet mindre. Utslettet er uansett ofte kortvarig.
- En sjelden gang kan det utvikle seg en infeksjon i huden etter voksing. Dersom rødheten eller sårheten i huden øker på, eller dersom du får feber, bør du derfor kontakte lege.
Hvor lenge varer resultatet etter voksing?
Voksing varer mye lengre enn flere andre hårfjerningsmetoder, og definitivt mye lengre enn barbering. Etter gjennomført voksing trenger du vanligvis ikke ny behandling før etter ca. 4-6 uker.
Dette skyldes at voksing fjerner hårene med roten, i motsetning til ved barbering hvor hårene kuttes i hudnivå. Det tar derfor mye lengre tid før hårene igjen er så store at de blir godt synlige.
Det kan likevel være lurt å være klar over at du må ha gjennomført et par behandlinger før resultatet varer så lenge som 1 måned. Ved første behandling er nemlig hårene på kroppen din alle i ulike vekstfaser og har ulik lengde. Det er derfor ikke mulig å fjerne alle hårene med roten ved første behandling. Etter flere behandlinger vil derimot alle hårene komme i samme vekstfase, og kan derfor fjernes med roten samtidig.
Sjekk priser og ventetider innen «Voksing»
Ingen informasjon tilgjengelig...