Skleroterapi Lindås
Skleroterapi er en effektiv og trygg behandling mot sprengte blodkar, telangiektasier og spindelvevsårer.
Ved skleroterapi sprøyter legen inn et stoff i den sprengte blodåren som gjør at den faller sammen og brytes ned.
- FOR HVEM
- SKLEROTERAPI VS LASER
- METODE
- ANTALL BEHANDLINGER
- ETTER BEHANDLINGEN
- BIVIRKNINGER
- RELATERTE TJENESTER
- FOR HVEM
- SKLEROTERAPI VS LASER
- METODE
- ANTALL BEHANDLINGER
- ETTER BEHANDLINGEN
- BIVIRKNINGER
- RELATERTE TJENESTER
Sjekk priser og ventetider innen «Skleroterapi»
Ingen informasjon tilgjengelig...
Hvorfor fjerne sprengte blodkar?
Sprengte blodkar som telangiektasier og spindelvevsårer er sjelden farlig, men mange opplever dem likevel som kosmetisk skjemmende.
Typisk oppstår sprengte blodårer i ansiktet, på hender, legger og lår. Den eksakte årsaken til hvorfor noen utvikler sårengte blodkar er ikke kjent, men både genetiske faktorer og påvirkning fra miljøet synes begge å spille inn. Blant annet kan graviditeter og yrker hvor man står mye, øke risikoen for å utvikle spindelvevsårer på bena.
Skleroterapi er en effektiv behandling mot sprengte blodkar og spindelvevsårer som er blitt brukt i over 100 år, og som sjelden gir betydelige bivirkninger. Dersom du ønsker å fjerne synlige blodårer, kan derfor skleroterapi være en aktuell behandling for deg.
Hvilke blodkar kan behandles med skleroterapi?
De to mest anvendte behandlingene mot sprengte blodkar er laser og skleroterapi. Begge metodene er egnet til behandling av de fleste typer sprenge blodkar, men generelt kan man si at laserbehandling er aller best egnet til å behandle mange og små blodkar, mens skleroterapi er aller best egnet til å behandle litt større blodårer. Ofte benyttes skleroterapi til å fjerne de litt større blodårene på lår og legger, mens laserbehandling i mange tilfeller benyttes til å fjerne små blodårer på nese, kinn og hake.
Du bør uansett konsultere legen som skal utføre behandlingen, slik at man velger den best egnede metoden for deg.
Hvordan fungerer skleroterapi mot sprengte blodkar?
Ved sklerosering eller skleroterapi injiserer legen et medikament inn i blodåren man ønsker å fjerne. Ett av medikamentene man benytter kalles Aethoxysklerol. Når dette medikamentet kommer inn i blodåren vil den tette seg igjen og klappe sammen. Etter hvert blir den ødelagte blodåren brutt ned og fjernet av kroppen i løpet av en periode på noen uker til måneder.
Nålen som brukes er svært tynn og medfører minimalt med ubehag, men du kan kjenne lett svie akkurat når behandingen pågår.
Hvor mange behandlinger med skleroterapi er nødvendig?
Antall behandlinger som er nødvendig for å oppnå ønsket resultat varierer, i noen tilfeller er det tilstrekkelig med én enkelt behandling, men ofte må man gjennom 3 behandlinger for ønsket effekt. Sannsynligheten for vellykket resultat ved hver behandling ca. 60-70 %.
Hva gjør man etter skleroterapi?
Etter behandlingen får du instruksjoner fra legen på hvilke tiltak du bør gjennomføre og hva du bør passe på.
Ofte vil man anbefale at du unngår hard fysisk aktivitet, massasje, svømming i klorbad og badstu. Dersom du fikk behandlet blodårer på bena, kan det være lurt å benytte støttestrømpe de første to ukene etter behandlingen, da dette reduserer risikoen for blodpropp og samtidig hevelsen i området som er behandlet.
Hvilke bivirkninger kan forekomme ved skleroterapi?
Skleroterapi har vært benyttet på mange pasienter i over 100 år, man har derfor gode data på at dette er en både effektiv, men også trygg behandling med få bivirkninger. Ingen behandlinger er derimot helt risikofrie. Dersom du vurderer skleroterapi av sprengte blodkar, kan det være nyttig å vite om de vanligste bivirkningene:
- Ubehag. Enkelte opplever lett ubehag når man sprøyter inn medisinen i blodåren. Dette ubehaget er derimot kortvarig og går over av seg selv når behandlingen er gjennomført.
- Allergi. I sjeldne tilfeller kan det oppstå allergiske reaksjoner på medikamentet som brukes til å ødelegge blodåren. Dette er derimot svært sjeldent. I tillegg er legen forberedt dersom du skulle utvikle en allergisk reaksjon.
- Blodpropp. Det finnes en liten risiko for utvikling av blodpropp i forbindelse med skleroterapi. Ved korrekt utført behandling, og riktig oppfølgning med bruk av støttestrømper i etterkant, er denne risikoen derimot svært lav.
- Arr. Risikoen for arrdannelse er generelt svært lav.
Sjekk priser og ventetider innen «Skleroterapi»
Ingen informasjon tilgjengelig...