Shellac Rogaland
Shellac er en patentert og svært populær neglelakk fra CND som gir et naturlig og skinnende resultat som varer i minst 14 dager. De unike egenskapene til Shellac skyldes den patenterte blandingen mellom neglelakk og gele.
Påføring og fjerning av Shellac gjøres aller helst på profesjonelle klinikker, for å sikre at resultatet blir best mulig.
Sjekk priser og ventetider innen «Shellac»
Hva er Shellac?
Shellac er en glansfull og skinnende neglelakk som er blitt svært populær de siste årene. Shellac er en patentert kombinasjon av neglelakk og gelenegler som produseres av CND, den unike kombinasjonen gjør at neglelakken blir ekstra skinnende og ikke minst at den varer lengre enn normal neglelakk.
Neglelakken påføres aller helst på profesjonelle salonger i forbindelse med manikyr. Selve påføringen tar relativt kort tid, vanligvis ca. 30-45 minutter. Neglelakken styrkes og tørkes ved hjelp av ultrafiolett lys (UV-lys) eller LED lamper. Straks etter belysningen er lakken tørket og tilstrekkelig motstandsdyktig til at du kan bruke hendene som normalt.
Sjekk erfaringer, priser og utvalg på manikyr
Hvordan påføres Shellac?
Du kan påføre Shellac neglelakk hjemme, men de fleste anbefaler at du får behandlingen på profesjonelle salonger som en del av manikyr. Dette sikrer at resultatet blir best mulig, i tillegg er det vanligvis ikke veldig mye dyrere å få påført lakken på studio enn det vil koste deg hjemme. I tillegg krever Shellac tørking i UV-lys eller LED lamper, og de fleste profesjonelle klinikkene har bedre lamper enn det du benytter hjemme.
Påføringen av Shellac på studio gjøres som en del av manikyr. Selve neglelakken påføres gjerne i tre lag, et grunnstrøk, et midtre strøk og et topp strøk. Mellom hvert lag vil lakken styrkes ved å utsettes for UV-lys i ca 30-60 sekunder. Totalt tar hele behandlingen ca. 30-45 minutter å gjennomføre. Når lakken er påført er den allerede klar for bruk uten ekstra tørketid!
Fjerning av Shellac
Shellac kan fjernes hjemme, men de fleste anbefaler at neglelakken fjernes på profesjonelle klinikker. Det er viktig at du ikke prøver å rive den av når den etter hvert begynner å flasse, i så fall kan du risikere å rive av deler av det ytterste laget på selve neglen.
På profesjonelle klinikker fjernes Shellac gjerne ved hjelp av aceton som gjør at lakken løsner på kort tid. I noen tilfeller må terepauten skrape av den ytterste overflaten på neglen for å fjerne neglelakken fullstendig.
Hvor lenge varer Shellac?
Shellac varer betydelig lengre enn vanlig neglelakk, dette er kanskje den fremste fordelen med denne behandlingen. Mens vanlig neglelakk flasser av, blir ruglete og ujevn og mister glansen sin vil Shellac gjøre neglene dine glansfulle og glatte i minst 14 dager, faktisk inntil en hel måned i noen tilfeller.
Fordeler med Shellac
Shellac har tatt neglelakkmarkedet med storm de siste årene. Dette skyldes at denne spesielle neglelakken skiller seg ut både fra annen tradisjonell neglelakk, og fra påsatte negler som gelenegler og akrylnegler. Blant de viktigste fordelene med Shellac er at neglelakken
- er både fleksibel og sterk
- tynnere enn falske negler som akrylnegler og gelenegler
- gir et svært naturlig og skinnende utseende
- varer i minst 14 dager, og neglene beholder det skinnende utseende i hele perioden. Du slipper altså å gjøre om neglene dine daglig dersom du bruker Shellac.
- fjerning med aceton på profesjonelle klinikker etterlater kun i mindre grad ikke tørre negler eller tørr hud
Ulemper med Shellac
Selv om Shellac er svært populær, er det enkelte egenskaper som kan oppfattes som ulemper og som det er viktig at du vet om dersom du vurderer denne neglelakken.
- Shellac gir i motsetning til akrylnegler og gelenegler ikke mulighet for øket styrke og/eller lengde til dine naturlige negler
- Neglelakken krever at du har friske negler og neglebånd. Neglelakken egner seg ikke dersom du har problemer med neglene, neglesengen eller neglebånden på forhånd.
- Som ved de fleste gelenegler er det nødvendig med UV-belysning eller LED-lys for å få lakken til å tørke. Hyppig bruk av UV-lys kan øke risikoen for utvikling av pigmentflekker som solflekker.