ANNONSE

Dermaroller Kongsvinger

Dermaroller er en kosmetisk behandling som stimulerer huden til å reparere seg selv ved å danne mange mikroskopiske huller i det ytterste hudlaget.

Ved å øke produksjonen av kollagen og elastin reduseres rynker og porer og huden revitaliseres og får et mer ungdommelig preg.

Dermaroller
Illustrasjon: Dermaroller
Sist oppdatert: 8. Jun. 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Dermaroller»

Ingen informasjon tilgjengelig...

Hva er dermaroller?

Dermaroller er en form for microneedling hvor mikroskopiske nåler stimulerer huden til å reparere seg selv og øke produksjonen av bindevevsproteinenene kollagen og elastin. Ved å øke kollageninnholdet i huden reduseres rynker og linjer og hudens tekstur forbedres. Dermaroller kan også benyttes mot arr etter kviser og mot strekkmerker.

Behandlingen kan utføres hjemme, men de fleste anbefaler at dermaroller benyttes på en profesjonell klinikk. Selve prosedyren tar vanligvis bare 15-30 minutter og du kan gå på jobb allerede samme dag eller dagen etter.

Dermaroller er FDA og CE godkjent og anses derfor som en trygg behandling med dokumentert effekt. Microneedling har vært på markedet siden 1990 tallet, men har øket betydelig i omfang og popularitet de senere årene. Dermarolling er sammen med dermapen de mest populære formene for microneedling.

Dermapen er en videreutvikling av dermaroller

Hvilke tilstander kan behandles med dermaroller?

Dermaroller og andre former for microneedling er først og fremst kosmetisk behandlinger som benyttes til å revitalisere huden og redusere aldringstegn. Metoden kan derimot også benyttes mot arr og stivere vev etter brannskade.

Blant de vanligste årsakene (indikasjonene) til behandling med dermaroller er:

  • Porer og linjer i huden
  • Rynker og uelastisk hud
  • Arr, spesielt kvisearr
  • Pigmentflekker
  • Strekkmerker
  • Brannskadet hud
  • For å revitalisere huden
(Tjenester / behandlinger)

Dermaroller hjemme eller på profesjonell klinikk?

Dermaroller er en form for microneedling som faktisk kan benyttes hjemme. Dette forutsetter derimot at du benytter en dermaroller med kortere nåler enn hva som benyttes på klinikkene, og at du praktiserer svært god hygiene for å unngå infeksjon. I tillegg må du selv sette deg inn i fordelene og ulempene med behandlingen, og hva du kan forvente av resultatet.

De fleste kosmetiske sykepleiere og hudterapeuter anbefaler derfor at dermaroller og andre former for microneedling utføres på profesjonelle klinikker. Dette er med på å sikre at du får en behandling som er optimalisert for deg og dine ønsker. I tillegg utføres selve prosedyren av noen med utdanning og erfaring innen metoden. Slik kan du forvente å oppnå best mulig resultat, samtidig som risikoen for bivirkninger er lav. I tillegg er det mange som kombinerer dermaroller med andre kosmetiske behandlinger, her kan terapeuten hjelpe til med å optimalisere en behandling for deg og dine ønsker.

Hvordan foregår behandlingen?

Før valg av behandlingsmetode er det viktig at du har en samtale med terapeuten (hudterapeut eller kosmetisk sykepleier) for å kartlegge dine ønsker og behov. Slik kan dere sammen finne frem til hvilke metode(r) som er best egnet for deg.

De fleste klinikker tilbyr en bedøvende hudkrem som smøres på ca. 20-30 minutter før man begynner med dermaroller. Dette er ofte ikke strengt nødvendig, siden de aller fleste tolererer behandlingen fint uten bedøvelse, men er likevel med på å sikre at du skal ha det mest mulig behagelig.

Nå er det klart for å starte opp med selve dermarolleren. En dermaroller er en liten rull med mange mikroskopiske nåler av kirurgisk stål. Terapeuten "kjører" nå denne rullen frem og tilbake over huden din og lager slik mange mikroskopiske huller i det ytterste hudlaget. Selve prosedyren tar gjerne ca. 15-30 minutter, avhengig av hvort stor område som skal behandles. De fleste opplever en lett prikkende følelse i huden, men ingen smerter eller ubehag.

Ofte kombineres dermaroller og andre former for microneedling med en mild syre peeling eller andre hudpleieprodukter. Etter at det er laget små porer eller hull i huden, vil nemlig disse hudpleieproduktene kunne ha større effekt enn normalt.

(Tjenester / behandlinger)

Hvor mange behandlinger med dermaroller anbefales?

De fleste anbefaler kurer på 3-6 behandlinger for å oppnå aller best resultat. Antall behandlinger er derimot noe avhengig av dine ønsker og behov, og ikke minst hvilke tilstander som skal behandles. Ofte anbefales inntil 6 behandlinger mot atrofiske arr i huden, mens dersom målsetningen er å revitalisere huden kan gjerne en kur på 3 behandlinger være tilstrekkelig.

Det er viktig å la huden hvile tilstrekkelig mellom hver behandling, vanligvis 4-6 uker.

Hvor lang er nedetiden etter behandling med dermaroller?

Nålene som benyttes ved dermaroller klassifiseres gjerne som såkalte atraumatiske, det vil si at de ikke lager noen stor skade i huden. Hullene som dannes er derfor både svært tynne og ikke minst svært korte.

Nedetiden (tiden før du kan gjenoppta daglige aktiviteter) etter behandling med dermaroller er derfor ingen eller noen få dager. Etter behandlingen er det vanlig å føle seg litt ru i huden. Huden kan også være litt rødlig eller rosa de første par dagene. Det er derfor lurt å ikke planlegge en kveld ute eller en spesiell anledning de første par dagene etter behandlingen.

(Tjenester / behandlinger)

Hvilke effekter gir dermaroller på huden din?

Behandlingseffekten av dermaroller oppnås først og fremst ved å stimulere huden til å reparere seg selv. I tillegg økes effekten av hudpleieprodukter og peelinger som kan påføres umiddelbart etterpå.

Nålene som benyttes er alt fra 0,2 mm til 3 mm lange. Det er svært viktig at de er korrekt designet (kjegleformede) for å sikre at de ikke påfører huden unødig skade. Hullene som dannes når nålene ruller over huden er både korte og tynne, men er tilstrekkelig store til at de setter i gang en reparasjonsprosess i huden din.

Umiddelbart øker blodtilførselen i huden. Etter hvert dannes nye små blodårer (kapillærer) og produksjonen av hudens egne bindevevsproteiner kollagen og elastin øker. Kollagen og elastin er viktige byggesteiner som gir huden elastisitet, styrke og ungdommelighet. Redusert mengde av disse proteinene er en av årsakene til endringene som oppstår i huden etter hvert som vi blir eldre. Ved å øke produksjonen av kollagen og elastin reduseres rynker og linjer og huden får et mer ungdommelig preg.

Denne selvreparerende effekten vil vedvare i uker og måneder etter behandlingen, i noen tilfeller faktisk inntil ett år.

(Tjenester / behandlinger)

Hvilke bivirkninger kan oppstå ved behandling med dermaroller?

Dermaroller anses som en trygg behandling som er godkjent av FDA (Food and Drug Administration) og har CE sertifikant (fra Europa). Ingen metoder er derimot 100 % uten risiko for komplikasjoner. Dersom du vurderer dermarolling bør du derfor gjerne vite om de vanligste bivirkningene som kan forekomme:

Infeksjon. Det finnes rikelig med bakterier på en frisk hud. Disse skaper ingen problemer så lenge huden er inntakt. Ved å lage mange mikroskopiske hull i det ytterste hudlaget, økes derimot risikoen for at det kan oppstå en infeksjon. Hygiene i forbindelse med behandlingen er derfor viktig for å redusere infeksjonsrisikoen. I tillegg bør du utsette behandlingen dersom du har en pågående betennelse eller infeksjon i huden, eller dersom du har nedsatt immunforsvar eller diabetes.

Arr. Risikoen for arrdannelse i forbindelse med dermapen er veldig lav. Dette skyldes at dermarolleren har spesialdesignede, tynne nåler som gir mikroskopiske hull som bare strekker seg til det overfladiske hudlaget. Dersom du har økt tendens til kraftig arrdannelse (hypertrofiske arr og keloid), bør du derimot diskutere behandlingsmulighetene med lege eller terapeuten på forhånd.

(Tjenester / behandlinger)
ANNONSE